Candela Bisericii arde pentru toţi!luni, 2 iulie 2012

Basmele versus Disney Channel


A fost o vreme cand se obisnuia sa se auda prin toate casele, seara inainte de culcare, o replica de genul: ”Imi citeste mama, tata, bunica, fratele,...cineva o poveste inainte de culcare”.
Ei, la fraza asta unii au sa cada pe spate de ras, au sa se tina de burta si vor crede ca spune ca am inceput sa creez scenarii science fiction. Altii au sa-mi spuna ca vorbesc despre vremurile bunicilor, ale...stramosilor, etc.
Probabil asta o fi fost tendinta vremurilor apuse, cand ”nenorocirea” ii facea pe oameni sa mai citeasca, cand parintii, ce-i drept si atunci ocupati(dar pe buna dreptate), isi mai aduceau aminte de odraslele lor macar inainte de culcare si, dorind sa ii si simta aproape, stateau pe marginea patului si le citeau povestea de seara.
In zilele noastre e mult mai simplu. Povestea de seara se spune la TV. Nici o problema?! E un ajutor pentru bietii parinti care ocupati cum sunt nu mai au vreme pentru copiii lor chiar deloc.
Si atunci de ce sa te miri ca nu stiu copiii de ”Punguta cu doi bani”, ”Cenusareasa”, ”Lebedele” si atatea altele. Cine sa le citeasca? De la cine sa ia exemplu sa citeasca? Se pare ca e un lucru prea dificil.
In schimb tanara generatie stie ce se a mai facut Hannah Montana sau Selena Gomez, ...de unde si comportamentul plin de fite si nesupunere.
 Stimati parinti care aveti copii poate ar trebui sa va amintiti de vremea cand ai vostri parinti isi faceau vreme sa va citeasca si nu se scapau de voi asezandu-va in fata televizorului. Faptul ca nu va respecta, ca pretind doar bani si dau din picior cand nu le convine ceva, e rezultatul educatiei primite in show-ri TV.
Basmele nu terorizeaza copiii...dimpotriva ii educa. Poate sunt idealiste dar au un mare adevar. Oamenii isi amintesc de cei din jur si realizeaza ca nu sunt singuri, si trebuie sa le pese de cei din jur, si de natura in mijlocul careia traiesc.
Bineinteles ca nu numai Disney Chanel afecteaza ci intreg sistemul de posturi tv cu program destinat copiilor. Copiii de azi nu mai citesc!
 
 http://www.manastirea-vlahuta.com/
 

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE