Candela Bisericii arde pentru toţi!



duminică, 24 octombrie 2021

SFÂNTA CUVIOASĂ ISIDORA

SFÂNTA CUVIOASĂ ISIDORA

        Această Cuvioasă Maică s-a nevoit în Mănăstirea Tabena din Egipt, în veacul al IV-lea. Ea își luă greaua cruce a nebuniei pentru Hristos, căci se prefăcea a fi nebună și îndrăcită. Celelalte maici o disprețuiau atât de mult, încât nu voiau să mănânce cu ea.
        Pe ea n-a văzut-o nici una dintre maici mâncând in viața ei; ea nu se așeza la masă, ci se mulțumea să șteargă fărâmiturile de pe mese. Nu ocăra, nu cârtea, nu grăia, chiar de era lovită sau batjocorită.
        Sfântul Cuvios Pitirim pustnicul, dorind să vadă o femeie mai evlavioasă decât el, se duse în obștea maicilor și ceru să o vadă pe cea cu o diademă pe cap, după cum îi spusese un înger. Găsind-o zdrențăroasă, nebună și slujind la bucătărie,  sfântul îi ceru să îi dea binecuvântare. Maicile se uimiră și căzură la picioarele ei, mărturisindu-și greșelile și batjocura de până atunci.
        După un timp, Cuvioasa Isidora, nesuportând slava și cinstea surorilor și simțindu-se împovărată de laudele lor, ieși din mănăstire și nimeni nu știu unde se duse și cum sfârși.
        Pomenirea Sfintei Cuvioase Isidora este săvârșită de Biserică Ortodoxă Română în ziua de 1 mai.

       Autor: Mary Mary

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE