Candela Bisericii arde pentru toţi!



marți, 18 octombrie 2011

Omul - oala de lut

"Cel mai bine este ca omul sa fie oala de lut, care este buna pentru toate si se foloseste de toti in fiecare zi, si pentru mancare si pentru apa si pentru orice lucru. Pe cand vasul de aur se pune pe polite, se incuie in dulapuri, este ravnit de hoti si se foloseste numai la zile mari sau o data pe an. Oala de lut este vasul trebuintelor zilnice, caci toti o cauta si se folosesc de ea. Asa si omul smerit, care nu cauta cinste si dregatorie. El ramane nebagat in seama intre cei de jos, dar pe toti ii foloseste, ii indeamna, ii ajuta, ii odihneste si toti il cauta si se bucura de el". (Parintele Paisie Olaru)

Un comentariu:

DoarATAT spunea...

Buna Ziua !
Foarte adevarat, va multumesc !
Insa, acestia "multi" il vor folosi pana la epuizare, pana cand ... "se va sparge" si astfel il VOR UITA !!
Sa fim smeriti, sa ajutam, sa fim de folos, dar ... in prezenta unei MINIME Reciprocitati:
astfel, toti vor avea CALITATE, caci Iubirea nu are granite: dimpotriva ! ea trebuie daruita nu doar primita, si astfel VA CRESTE ... nu se va imprastia !
Adevarata Calitate se afla in [Oala de lut], caci ESTE utila tuturor, nu doar"Frumoasa" si pusa la pastrare ... doar de unii (care o si uita, undeva pe o Polita prafuita de Timp).
~
Cornelius, :)
PS: Oala de lut este menita SA FIE Modesta chiar daca Valoarea ei CRESTE prin darul cu care este intrebuintata mereu si mereu CU FOLOS !
~,

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE