Candela Bisericii arde pentru toţi!duminică, 1 aprilie 2012

Testamentul Staretului Gavriil catre fiii sai duhovnicesti:

"Pesemne ca, in curand, voi muri. Va las mostenire cu bogatii mari si inepuizabile. Ajunge pentru fiecare, trebuie doar ca sa va folositi de ea, nu sa va indoiti. Cel ce va fi indeajuns de intelept sa se foloseasca de aceasta mostenire, va trai fara lipsuri.
1. Cand cineva simte ca e pacatos si nu poate gasi nicio iesire, sa se inchida singur in chilia sa si sa citeasca Acatistul Preadulcelui Iisus Hristos si Canonul de pocainta catre Mantuitorul Hristos si lacrimile ii vor fi leac de alinare.
2. Cand cineva se afla intr-un necaz oarecare, de orice fel ar fi, sa citeasca Paraclisul Maicii Domnului si toate necazurile lui vor trece nebagate in seama pe langa dansul, spre rusinea celor care il asaltau.
3. Cand cineva simte nevoia de limpezire a sufletului, sa citeasca Catisma a 17-a cu atentie si ochii launtrici i se vor deschide. Va urma intelegerea a ceea ce sta scris acolo. Va creste nevoia de a-si curati constiinta mult mai des prin spovedanie si de a se impartasi cu Sfintele Taine ale Trupului si Sangelui lui Hristos. " (din cartea "Unul din cei de demult-Staretul Gavriil", de Sf. Simeon Kholmogorov)

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE