Candela Bisericii arde pentru toţi!



joi, 9 februarie 2012

Horoscopul

Zilnic, omul este dornic de fraze de genul "Venus este o companie foarte placuta, atrage oameni agreabili in anturajul dumneavoastra si va ajuta sa va relaxati. Ar fi bine sa petreceti timpul dumneavoastra liber in compania prietenilor...". Nu e deranjat de faptul ca in alta publicatie i se vesteste ca "Sunteti rau dispus, iar relatiile cu anturajul nu pot decurge fara probleme. Va nemultumeste tot ce se petrece in jurul dumneavoastra. S-ar putea sa puneti capat unei relatii, si nu la modul impulsiv in care o faci de obicei, ci categoric si fara regrete".

Sunt multi care afirma ca este indicat sa analizam mersul astrelor. In acest sens se invoca faptul ca magii nu ar fi descoperit locul nasterii lui Hristos, daca nu ar fi fost calauziti de stea. Insa, Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca "N-a fost stea, ci o putere nevazuta care a luat chip de stea. Nu este vreo stea care sa mearga pe cer cum a mers steaua aceasta; noi vedem ca si soarele si luna si toate celelalte stele merg de la rasarit la apus; steaua aceasta, insa, mergea de la miazanoapte la miazazi, ca asa se afla Palestina fata de Persia. In al doilea loc, si din timpul in care s-a aratat, putem vedea ca steaua aceasta n-a fost una din multele stele. Nu se vedea noaptea, ci ziua in amiaza mare pe cand stralucea soarele. Steaua aceasta, prin marimea stralucirii sale, a biruit si razele soarelui".

Atat de necunoscut ii este omului viitorul, incat se misca foarte greu prin lume. Horoscopul ii devine un fel de carja, un obiect care ii da putere sa mearga. Asa se explica de ce omul nu iese din casa pana nu asculta sau citeste horoscopul. Pacat ca omul doreste sa se sprijine in ceva, care mai degraba il ajuta sa dea in gropi, in loc sa creada in Dumnezeu si astfel sa fie purtat pe brate de El.

Am intalnit persoane care marturiseau ca devin seducatoare atunci cand folosesc cuvantul astrologie. Spuneau ca devin in ochii celorlalti, persoana careia nu-i scapa nimic si pe care o poti intreba orice. Nu neg, se poate intampla acest lucru in conditiile in care te misti printre oameni care cred in orice.

Omul modelat de horoscop, uita ca tainele dumnezeiesti se descopera oamenilor pe masura cresterii lor duhovnicesti. E adevarat ca este destul de greu sa convingi o persoana sa renunte la horoscop, atat timp cat auzi "eu mi-am ales sotul cu ajutorul horoscopului si traiesc fericita alaturi de el, un "taur" atent si iubitor".

Cum ar fi sa nu-mi imbratisez copilul pe motiv ca astrele mi-au vestit ca trebuie sa fiu rezervat o zi? Sa renunt la casnicie invocand ca nu stiu cine a intrat in Saturn? Sa nu le mai vorbesc parintilor din cauza lipsei de compatibilitate intre unele corpuri ceresti? Sigur, se pot intampla si astfel de lucruri atunci cand mintea doarme.

Daca veti intalni oameni "dormind", va rog sa-i treziti.

Adrian Cocosila


Sursa:http://www.crestinortodox.ro

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE